שינוי בסדירות הוסת לאחר לידה

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

אשתי ילדה לפני כשלושה חודשים לידה רגילה.

מאחר הלידה בכל פעם שאנו מקיימים יחסים למחרת היא רואה דם, לעיתים ראיה של כמה שעות ולעיתים ראיה של כמה ימים.

עד ללידה היה לה וסת קבוע של פעם בחודש. עכשיו זה יוצא בממוצע אחת לשבועים (ראיה, ספירה, טבילה ולמחרת שוב ראיה). האם יש קשר ללידה? האם זה בכלל וסת או שייתכן שאלו 'שאריות' מהלידה? מבחינה הילכתית האם אין בזה בעיה (יודגש הווסת הוא לא מיידי בשעת תשמיש אלא בד"כ למחרת)

תודה רבה

תשובה:

מבחינה רפואית, כדאי לבדוק את הנושא עם רופאת הנשים המטפלת, משום שקיימות כמה אפשרויות הגורמות לתופעה.

מבחינה הלכתית – אם הדם מקורו ברחם (וזה המצב ברוב המקרים), האשה נאסרת ככל דמום רחמי.

אם ניתן להראות כי מקור הדימום הוא מחוץ לרחם, תופעה הקיימת לעיתים בנשים מיניקות, ניתן לגשת עם האינפורמציה הרפואית לרב פוסק שיוכל להתיר לאחר שיאמת את הנתונים.

לא ניתן לתת כאן תשובה הלכתית כללית, בגלל ההבדלים הרבים בין מקרה למקרה, הבדלים המשפיעים על ההכרעה ההלכתית.

להדפסה

שאלות נוספות

דיקור סיני

שלום וברכה! בשל בעיות רפואיות שאין להם מזור ברפואה הקובנציונלית התחלתי בטיפולי דיקור סיני. האם ישנה בעיה שהמטפל הינו בן? תודה רבה!!

קרא עוד »

חשש למלריה

שלום, אנחנו זוג המטייל חודשיים במזרח ונוטל כדורים נגד מלריה. כדורים אלו הינם מסוכנים בהריון על כן אנו נוטלים גלולות. בהוראות של הדוקסיתרים(נגד מלריה) כתוב

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?