שינוי הוסת לאחר לידות

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב גבריאל טולדאנו

שאלה:

לאחר 3 לידות המחזור שלי השתנה. הוא מתחיל ביומיים של כתמים חומים. ביום השלישי מופיע דם בכמות המצדיקה התחלת ספירת ימי דימום, ואז עוד יומיים דימום וזהו. כלומר 3 ימי דימום אמיתיים. האם עלי לספור מלבד ה-3 ימי דימום הללו עוד יומיים "סתם" רק כדי להשלים ל-5 ימים לפני תחילת ספירת נקיים, או שאפשר לבצע הפסק טהרה מיד אחרי 3 ימי הדימום האמיתיים?

תשובה:

בנוגע לכתמים חומים, יש דיון האם זה נחשב לכתם האוסר או לא. לכן עלייך להראות את הכתם לרב ולהיוועץ עימו האם זה מראה האוסר או לא.

בגוף הדברים: לצד שהכתמים החומים אוסרים משום כתם, פשוט שספירת החמישה ימים מתחילה מזמן ראיית הכתמים החומים ואת יכולה לבצע הפסק טהרה "מיד אחרי 3 ימי דימום", דהיינו אחרי 5 ימים מראיית הכתמים.

אם הכתמים מותרים מן הדין אלא שאת אוסרת עצמך מספק, יש מפוסקי דורינו שסוברים מכיון שבאותם ימים את נוהגת בעצמך באיסור לבעלך ולכן החמישה ימים מתחילים מראיית הכתמים החומים אע"פ שיכול להיות שזה מראה טהור.

אולם אם את נוהגת היתר בשני הימים הראשונים של הכתמים החומים, אזי עליכם להוסיף עוד יומיים ולהשלים חמישה ימים לפני הפסק הטהרה ותחילת ספירת הנקיים.

להדפסה

שאלות נוספות

כיבוד הורים

שמעתי מכמה רבנים שיש מקרים שלא צריך לשמוע בקול ההורים כמו למשל: בת שהוריה לא מסכימים עם העובדה שתצא לשרות לאומי מחוץ לבית, ובחור בן

קרא עוד »

ניתוח פיסורה

לכבוד הרב שלום וברכה אני נשואה בת 30 ואם לשתי בנות לפני כחודשיים נהיה לי פיסורה באזור פי הטבעת פניתי לרופא כירורג לאחר טיפולי משחות

קרא עוד »

ניתוח להוצאת הטחול

ב"ה שלום שמי אורי ראובן ת.ז 5357922 כיום מטופל במחלקה המטאלוגית בקפלן אני עומד כיום בפני ששאלה מהותית שעומדת על הפרק. אני חולה מזה כ-7

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?