הנקה חלקית ביוה"כ
שלום אני מניקה חלקית, התינוק הוא בן 9 חודשים אוכל גם מוצקים ותמ"ל. כבר אין הרבה חלב, במידה ואני אצום ההנקה תסתיים באופן סופי. האם
לאחר 3 לידות המחזור שלי השתנה. הוא מתחיל ביומיים של כתמים חומים. ביום השלישי מופיע דם בכמות המצדיקה התחלת ספירת ימי דימום, ואז עוד יומיים דימום וזהו. כלומר 3 ימי דימום אמיתיים. האם עלי לספור מלבד ה-3 ימי דימום הללו עוד יומיים "סתם" רק כדי להשלים ל-5 ימים לפני תחילת ספירת נקיים, או שאפשר לבצע הפסק טהרה מיד אחרי 3 ימי הדימום האמיתיים?
בנוגע לכתמים חומים, יש דיון האם זה נחשב לכתם האוסר או לא. לכן עלייך להראות את הכתם לרב ולהיוועץ עימו האם זה מראה האוסר או לא.
בגוף הדברים: לצד שהכתמים החומים אוסרים משום כתם, פשוט שספירת החמישה ימים מתחילה מזמן ראיית הכתמים החומים ואת יכולה לבצע הפסק טהרה "מיד אחרי 3 ימי דימום", דהיינו אחרי 5 ימים מראיית הכתמים.
אם הכתמים מותרים מן הדין אלא שאת אוסרת עצמך מספק, יש מפוסקי דורינו שסוברים מכיון שבאותם ימים את נוהגת בעצמך באיסור לבעלך ולכן החמישה ימים מתחילים מראיית הכתמים החומים אע"פ שיכול להיות שזה מראה טהור.
אולם אם את נוהגת היתר בשני הימים הראשונים של הכתמים החומים, אזי עליכם להוסיף עוד יומיים ולהשלים חמישה ימים לפני הפסק הטהרה ותחילת ספירת הנקיים.
שלום אני מניקה חלקית, התינוק הוא בן 9 חודשים אוכל גם מוצקים ותמ"ל. כבר אין הרבה חלב, במידה ואני אצום ההנקה תסתיים באופן סופי. האם
אני בשבוע 16 של ההריון. אני סובלת מהפרשות דמיות. ההפרשות התחילו בשבוע 9 של ההריון המשיכו 10 ימים והפסיקו לגמרי לחודש. בשבוע 15 הם חזרוו.
שלום, התחלתי לקחת היום אנטיביוטיקה שלוש פעמים ביום 1 גר' של cefovit forte בעקבות דלקת (ככל הנראה) כחדשיים לאחר lumpectomy שעברתי. אין לי חום אך
אובחנתי כסובל מבעית זרע. האם כדורי מניעה לצורך טיול עם אישתי עלולים להזיק לה או לי?