צום יום כיפור בהריון (שבוע 6)
שלום לכבוד הרב ביום כיפור אהיה בשבוע ה-8 להריון. רציתי לדעת האם אני מחויבת לצום את כל הצום? ומה עושים במקרה שיש בחילות והקאות בבוקר?
אני בתחילת הריון ונמצאת בשמירה עקב דימומים. כיצד עליי לנהוג מבחינה הלכתית? האם אני נחשבת כנידה? ואיך יהיה עליי לנהוג כשיפסק הדימום?
א. דימום בהריון אוסר כדין דם נידה.
ב. ניתן לטבול לאחר שבעה נקיים שהותחלו כדין.
ג. מבחינה רפואית אסור לקיים יחסים לפחות עד שבועיים לאחר שהופסק הדימום ולא נצפו שיירי דימום בבדיקת אולטרא סאונד.
הסיבה להנחיה זו היא העובדה שנוזלי הזרע מכילים פרוסטה-גלנדינים שהם מכווצי רחם חזקים, כך שקיום יחסים יכול להחזיר את הדימום ולהחמירות עד כדי סיכון ההריון.
שלום לכבוד הרב ביום כיפור אהיה בשבוע ה-8 להריון. רציתי לדעת האם אני מחויבת לצום את כל הצום? ומה עושים במקרה שיש בחילות והקאות בבוקר?
יש לי אחות בת 21 והיא חולה מצוננת וכואב לה הראש כבר כמה ימים!! מה עדיף? שהיא תפתח את החלון בלילה כשקר בחוץ כי היא
רציתי לדעת האם מותר לבנים לצבוע שיער לקראת פורים ולאחר מכן לצבוע חזרה לצבע המקורי לאחר מס' ימים. מצפה לתשובה!!!
שלום לרב. אנו קבוצת סטודנטיות לסיעוד שעושות עבודה בחוק ואתיקה. שאלתנו היא מה עלינו לעשות במקרה הבא: התקשרו לאחות במושב כדי לברר על בחורה מהמושב,