דימום אחרי הוצאת הת"ר
האם אישה שהוציאו לה התקן מהרחם ולא ראתה דם, צריכה לשמור מרחק מבעלה. ואם תראה כעבור כמה שעות או ימים, אם צריכה לספור שבעה נקיים?
כבוד הרב.. לפני שנתיים אמא שלי עברה ניתוח להסרת אבנים בכליות-ניתוח פשוט שעוברים אותו הרבה אבל הרופא המנתח פגע לה בריאות ומאז הסיפור הסתבך היא התנדנדה בין החיים למוות הרבה זמן וב"ה עברה זאת לאחר חצי שנה של שהיה בבי"ח- באותה תקופה סבלנו המון ועד היום המצב הבריאותי שלה לא טוב.. היא סובלת מהריאה ומהניתוחים כל הזמן והתפקוד שלה ירד בדרסטיות. .אני הצעתי לה לתבוע את אותו הרופא אבל היא טוענת שהיא רוצה לקבל את הייסורים שהיו לה באהבה ולא לקבל עליהם שכר.. יש לציין שהתרופות בבית נשפכות כמו מים והמון כספ(לא מיותר) יוצא עליהם.. השאלה היא האם ללחוץ עליה או שבאמת יש עניין לא לתבוע אותו כדי שהייסורים יכפרו.. אני מרגישה שאולי אם נתבע את אותו הרופא- הוא יזהר בפעם הבאה ולא יחליק את זה וימשיך בחיים כרגיל.! אשמח אם תענה לי במהירות- הנושא מפריע לי מאד ואותו המנתח הפך לי את החיים לחיים כמעט בלתי נסבלים.. סליחה על אורך השאלה- רציתי לפרט כדי שתוכל להחליט בצורה הטובה ביותר..!
לפני מתן תשובה חשוב לברר אם השאלה הובנה כהלכה.
אם הבנתי נכון, אזי עיקר כונתך לתבוע את הרופא נובע מכך שהוא הפך את חייך לבלתי נסבלים.
כלומר סיבת התביעה היא הנזק לך ולאו דווקא הנזק לאמך שתאריך ימים בבריאות.
האם הבנה זו נכונה?
האם אישה שהוציאו לה התקן מהרחם ולא ראתה דם, צריכה לשמור מרחק מבעלה. ואם תראה כעבור כמה שעות או ימים, אם צריכה לספור שבעה נקיים?
מקובל שלדעת הרופאים אין כל נזק בשתיית ארס של נחש, בניגוד לדעת חז"ל שאסרו משקים מגולים שמא שתה מהן נחש והקיא את ארסו לתוכו. על
BS”D Rabbi Gluckowsky (Lubavitch) referred me to you. I am a woman seeking work in Administration. Hadassah Hospital was looking for someone to co-ordinate within
שלום וברכה,ברוך ה׳ אני בשבוע 7 להריון בכיפור אהיה בעזרת ה׳ בשבוע 8 (חודש שני) בהריון שני. אני נמצאת במעקב בחודשים האחרונים עקב תת פעילות