שלום רב
אני בחורה בת 28 , בבדיקות דם נתגלה אצלי מונו- EBV, נוגדנים חיוביים , (ביצעתי את הבדיקות בשבוע שעבר כיוון שב-3 השבועות האחרונים אני חלשה יחסית- בעיקר רגלי, וכן בלוטות הגרון האחוריות כואבות לי) האם עלי לצום בתענית אסתר ביום חמישי הקרוב? (נדמה לי שאם אצום אצטרך לשכב כל היום במיטה).
בתודה רבה
נעה כהן.
אסור לך לצום בתענית אסתר.
לצערינו, לא נתאפשר לענות לשאלתך בזמן בשל מגבלות שעות העבודה של פרוייקת השו"ת, וסמיכות השאלה לצום עצמו (התשובה עצמה נכתבה בבוקר הצום).
אנא המשיכי לשלוח שאלות- מוקדם יותר לקראת המועד- שאלה המסומנת כדחופה אכן תיענה גם מחוץ לשעות הפעילות הרגילות.
לכבוד חברי המכון ובפרט רבי מרדכי הלפרין שעל קריאת ספרו האחרון הנני מתענג לאחרונה רציתי לשמוע את חוו"ד ואולי גם הפניה למאמרים רלוונטיים לגבי מעמדו
אני שואלת לגבי קרובת משפחה שלי. מדובר באישה בת 85. היא חולת אסטמה ובנוסף היא לוקחת הרבה תרופות בכל יום.היא סובלת מלחץ דם,בריחת סידן,המוגלובין נמוך