האם מותר לאכול ולשתות מאכלים לא בריאים
בס"ד… האם מותר לשתות קולה למשל? כי חבר שלי אמר לי שסבתא שלו אמרה לו שזה מחליש את העצמות! בתוד"מ….
שלום רב,
אנו זוג מעדות המזרח. אשתי לא דתיה ואני לרוב שומר שבת (משתדל). כ-4/5 חודשים מנסים להכנס להריון. תק' הביוץ של האשה ב-7 ימי הנקיים. רופא הנשים לא המליץ כרגע על כדורים לדחיית הביוץ. השבוע, ביום החמישי של הנקיים הופיע דימום נוסף שונה. רופא הנשים אמר כי מדובר בדם ביוץ וזו תופעה ידועה. מחר היתה אמורה אשתי לגשת למקווה.
1. האם דם זה מצריך המתנה של 7 ימי נקיים נוספים או את ההפרש (יומיים)?
2. מה קורה אם מופיע דם ביוץ בכל פעם, כיצד ניתן להכנס להריון? שהרי גם לאחר דחיית הביוץ לאחר המקווה הוא עשוי להופיע?
לתשובה מהירה אודה
א. דמם ביוצי המתרחש בתוך השבעה נקיים מחייב התחלה מחדש של הפסק טהרה וספירת שבעה נקיים.
ב. אם תופעת הדמם הביוצי חוזרת על עצמה, ניתן למנוע אותה על ידי טיפול תרופתי, שחייב להינתן על ידי רופא נשים.
בס"ד… האם מותר לשתות קולה למשל? כי חבר שלי אמר לי שסבתא שלו אמרה לו שזה מחליש את העצמות! בתוד"מ….
אנחנו זוג מבוגרים ויש לנו שבעה ילדים. אנחנו לא רוצים יותר להביא ילדים. האם מותר לנו להשתמש באמצעי מניעת הריון? השאלה הזאת דחופה לנו מאד!
1) אבי – אדם מבוגר בן 80 – הסובל מפרוסטטה ועבר לפני כשנתיים ניתוח מאז הוא חייב להרבות בשתייה ולבלוע תרופות בנוסף: הוא סובל מלחץ-דם
שלום רב, אשתי בסוף החודש השביע להריונה השלישי ב"ה. 2 הלידות הקודמות היו בניתוח קיסרי כאשר בלידה השניה התגלה קרע מאמץ ברחם. בעיקבות זאת אסור