תקופת ביוץ בתוך 7 הנקיים

שתפו:

3 באפריל 2011

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב,

אנו זוג מעדות המזרח. אשתי לא דתיה ואני לרוב שומר שבת (משתדל). כ-4/5 חודשים מנסים להכנס להריון. תק' הביוץ של האשה ב-7 ימי הנקיים. רופא הנשים לא המליץ כרגע על כדורים לדחיית הביוץ. השבוע, ביום החמישי של הנקיים הופיע דימום נוסף שונה. רופא הנשים אמר כי מדובר בדם ביוץ וזו תופעה ידועה. מחר היתה אמורה אשתי לגשת למקווה.
1. האם דם זה מצריך המתנה של 7 ימי נקיים נוספים או את ההפרש (יומיים)?
2. מה קורה אם מופיע דם ביוץ בכל פעם, כיצד ניתן להכנס להריון? שהרי גם לאחר דחיית הביוץ לאחר המקווה הוא עשוי להופיע?
לתשובה מהירה אודה

תשובה:

א. דמם ביוצי המתרחש בתוך השבעה נקיים מחייב התחלה מחדש של הפסק טהרה וספירת שבעה נקיים.
ב.  אם תופעת הדמם הביוצי חוזרת על עצמה, ניתן למנוע אותה על ידי טיפול תרופתי, שחייב להינתן על ידי רופא נשים. 

להדפסה

שאלות נוספות

המשך לשאלה 207

שלום, הליתיום אינו משפיע על רמת נוזלי הגוף אלא רמת נוזלי הגוף משפיעה על ריכוזו (בזמן הטיפול צריך גם להיזהר שלא לשתות יותר מדי נוזלים).

קרא עוד »

בדיקת זרע

לכבוד מכון שלזינגר שלום ראשית היו ברוכים על הדבר הנפלא שהינכם עושים. עלינו לערוך בדיקת זרע: אין לנו כל מושג כיצד לעשות זאת וע"כ מס'

קרא עוד »

שידוך לחולת דיכאון

שלום לרב. חברה מאוד קרובה שלי סובלת שנים רבות מדיכאון. היא ניסתה שיטות טיפול שונות ולבסוף החליטה לפנות לפסיכיאטר שנתן לה כדורים וברוך השם כבר

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?