המתת חסד לאור התפתחויות טכנולוגיות
שלום רב, הנני מסטרנטית הנני כותבת עבודת סמינריון בנושא המתת חסד מנקודת מבט הלכתית, נושא מעניין ומרתק הטומן בחובו כל כך הרבה רבדים ודעות מעניינות.
שלום וברכה. אני אחרי תאונת דרכים במנגנון קשה, פגיעות של 5 רכבים מכל כיוון. בתאונה איבדתי הכרה לכמה שניות ונפגעתי בראש, בצוואר ובעמוד שדרה. זיז בחוליה נכנס לחוט השדרה בצורה בינונית עד קשה. מפגיעת הראש וזמנית יש בעיה ויזואלית וקשה לי ואסור לי ממש לקרוא. מה שמאפשר לי לנשום ומקל לי את הכאבים בעיקר זה מכשיר הטנס, וגם מאפשר לי קצת יותר להתפלל מסידור. השאלה האם מותר לי להשתמש במכשיר הטנס בשבת שבלעדיו כרגע אני מתקשה לתפקד בשבת ולקום מהמיטה.
שלום וברכה.
ראשית רפואה שלימה בקרוב.
באם השימוש במכשיר טנס מסייע לך לנשום ומקל מהכאבים, צריך להדליק את המכשיר קודם השבת, ובשבת עצמה לחבר את האלקטרודות לגוף, ואת הלחיצה על הכפתורים עדיף ע"י נכרי אם אפשר ואם אין אפשרות ע"י נכרי, צריך לללחוץ על המכשיר בשינוי, כגון בפרק האצבע.
שלום רב, הנני מסטרנטית הנני כותבת עבודת סמינריון בנושא המתת חסד מנקודת מבט הלכתית, נושא מעניין ומרתק הטומן בחובו כל כך הרבה רבדים ודעות מעניינות.
שלום רצוני לשאול האם יש איזה מחקר לגבי בליעות האוכלים בכלים, עד כמה נכון שהכלים שלנו בולעים, וצריכים להזהר מלבשל בשר וחלב באותו כלי, ועל
שלום רב, שנה טובה וחג שמח, אישתי קיבלה מרשם לתרופת (ויטמין) פרנטאל פלוס בטא קורטן – תוספת ויטמינים ומינרלים לנשים הרות ומניקות. לא ראיתי שישנה