שימוש במכשירי שמיעה בשבת וחג
שלום רב, אני מרכיבה מכשירי שמיעה בשתי האזניים. המכשירים מהמתקדמים ביותר, מופעלים על בטריות, ואין צורך לשנות את עוצמת הקול. לפי מה שקראתי בשו"תים אחרים
אני בחודש השישי להריון והרופאה הורתה לי ליטול כדורים לתוספת ברזל. מכיוון שחיפשתי כדורים העשויים מחומרים טבעיים רכשתי את כדורי הברזל פלוס פמינה של חברת אלטמן. ואולם, לא מצאתי כשרות על התרופה. בבירורים שערכתי עם מרכז התמיכה והיעוץ של חברת אלטמן נאמר לי כי ישנם מוצרים של החברה שאינם עוברים תהליך של קבלת כשרות, וכדורי הברזל פלוס פמינה בכללן, וכי אין להם מושג מה הסיבה לכך.
שאלתי היא האם יש לכם מידע בדבר כשרות תרופה זו? במידה ואין לכם מידע בענין תרופה זו ו/או ידוע לכם כי היא לא כשרה, האם ידוע לכם על תרופה אחרת טבעית כשרה?
בתודה מראש ובברכת כל טוב.
א. לגבי בירור המצב העובדתי אין לנו נתונים בתחום כשרות תרופות.
אך להערכתי יש סיכוי טוב לקבל תשובה אצל אחד משני המומחים הבאים:
1. הרב טוביה הוד, מגדולי המומחים לכשרות תעשייתית בעולם.
הטלפונים שלו בזמן שהותו בארץ הם: 03-9225314
בזמן שהותו בחו"ל הוא: 49-1-725-316-371 (00) או 052-827-0003.
2. הכימאי הרב יהודה שרשבסקי, טלפון: 5371662-02
בנוגע להקפדות על כשרות תרופות ניתן לעיין באנציקלופדיה הרפואית הלכתית בעריכת פרופ' שטינברג, "פרטי דינים ביחס לכשרות תרופות" כרך ג', עמ' 270-280, ובמקורות המצויינים שם. (הוצאת מכון שלזינגר 1992)
ב. אם לא ניתן להשיג גלולות או כמוסות עם הכשר, בכל זאת, אם קיימת בעיה רפואית ידועה שבגללה המליצו הרופאים על נטילת הכמוסה – מותר לבלוע אותן לפי הוראת הרופאים.
שלום רב, אני מרכיבה מכשירי שמיעה בשתי האזניים. המכשירים מהמתקדמים ביותר, מופעלים על בטריות, ואין צורך לשנות את עוצמת הקול. לפי מה שקראתי בשו"תים אחרים
אישה שנכנסה להריון לא רצוני, האם יש ימים מספר שבהם אין ההפריה נחשבת משהו ומותר למנוע את התפתחותה ע"י כדורים? אם כן, עד כמה ימים
שלום לכבוד הרב, ביום כיפור אהיה בשבוע ה32 להריוני(תחילת חודש שמיני). מכיוון שאני סובלת מאנמיה אני מטופלת בכדורי ברזל חזקים. ספירת הדם האחרונה שלי היתה