צום תשעה באב במהלך תקופת טיפולים כימותרפיים

שתפו:

22 ביולי 2011

הרב המשיב: אחר

שאלה:

אשתי עוברת, עקב סרטן השד, טיפולים כימותרפיים. מקבלת טיפול אחת לשבועיים של A+C. צום תשעה באב השנה, יוצא כשבוע וחצי לאחר טיפול וכיומיים לפני הטיפול שלאחריו. האם מחוייבת היא לצום?

תשובה:

שלום,
מפורש בשולחן ערוך שחולה, גם חולה שאין בו סכנה אינו חייב לצום, בתשעה באב "דבמקום חולי לא גזרו רבנן" (תקנ"ד, ו). כל שכן במי שעובר כימותרפיה, שיש בו גם חשש סכנה. בכל מקרה, כדאי להוועץ ברופא המטפל.
בתשעה באב אפשר לאכול כרגיל ואין צורך ב"שיעורים", אבל לקראת יום כיפור יש להתייעץ עם הרופא עוד פעם אם מספיק אכילה ושתייה ב"שיעורים", לפי המצב אז.
בברכת רפואה שלימה,
הרב מאיר אורליאן

להדפסה

שאלות נוספות

שביתת רופאים

בס"ד שלום אני מכין עבודה בנושא "שביתת רופאים"-האם היא מותרת/אסורה ? באילו תנאים מותר לשבות? ובאילו לא ? אני מכיר את הקביעה של הטור ביורה

קרא עוד »

דימום ממושך

בס"ד אנחנו גרים בצפת. וכנראה מבל הבלגן של הקטיושות אשתי מדממת רצוף כחודש . האם יש פתרון לזה? שמעתי על מסטיק תימני .הוא יעיל? תודה

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?