כשרות – פרנטאל

שתפו:

15 במאי 2025

הרב המשיב: הרב ישראל מאיר מלכה

שאלה:

שלום, הרופא נשים הביא לי מרשם של 3 חבילות פרנטאל. הזמנתי אותם אונליין הביתה, וכשהם הגיעו, פתאום נזכרתי שראיתי איזה פוסט אחד על כך שזה לא כשר. חיפשתי באינטרנט, וראיתי דעות חלוקות על כך אשמח לדעת בבקשה האם ניתן לקחת את זה או לא מיוצר בקנדה.

תשובה:

שלום וברכה,

החששות מוכרים מזה שנים רבות.

בעקבות כמה פעמים שנשאלנו על כך לאחרונה, פניתי על כך למומחה לחומרי גלם הרב מוטי הסופר שליט"א (שניהל את מחלקת חומרי גלם בבד"צ הרב לנדא שנים רבות), לקבל את חוות דעתו.

"פרינטל" מורכב מכמה ויטמינים, כאשר הויטמין A עלול להיות מן החי, וכך גם ויטמין B6 ו-B12, היות שהם עשויים על בסיס שומני. לדברי הרב הסופר "הסבירות הגבוהה" היא שאכן כך הוא, ושלא כפי שיש טוענים. בניגוד לטענות אחרות, שיעור המרכיבים מן החי בכל כדור הוא משמעותית יותר מאחד בשישים, כך שגם אינו בטל.

היות שאין מדובר בתרופה [-בדרך כלל] אלא בתוסף תזונה בלבד, יש להתייחס אליו מבחינה כשרותית כמאכל, ומשום כך חובה לצרוך את הפרינטל מחברה שיש לה הכשר טוב.

ב"ה כיום ניתן להשיג בכשרות מהודרת בארץ ולצאת מידי כל חשש, וכך כמובן יש לנהוג.

בברכה,

הרב ישראל מאיר מלכה

להדפסה

שאלות נוספות

דימום חודשי ארוך

שלום וברכה! הדימום החודשי שלי מאד ארוך, ז"א דימום של 4-5 ימים ואח"כ עוד 5-7ימים של כתמים. ברצוני לשאול איזה פתרונות קיימים כדי לקצר את

קרא עוד »

בחירת מין העובר

אנחנו זוג שנולדו לו ארבעה בנים! היות ואנחנו שוקלים להרחיב את המשפחה, רצינו לברר את דעת ההלכה בעניין בחירת מין העובר בשני דרכים שונים מבחינת

קרא עוד »

עדשות ביום כיפור

שלום רב, 1. רציתי לדעת האם מותר להסיר עדשות ביום כיפור ולהשרות אותן בחומר מיוחד לעדשות (כאשר הרכבתי אותן לפני כיפור ואני מסירה אותן לפני

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?