צום תשעה באב בהריון (שבוע 29) עם נטיה לאנמיה
שלום. בתשעה באב אהיה בשבוע 29+1 להריון וההמוגלובין שלי עומד על 10.2. האם אני צריכה לצום? חוץ מרמת ההמוגלובין הכל תקין. (אם זה משנה אני
רציתי לשאול בבקשה,
אבי היה מאושפז בבי החולים בשני הלילות הראשונים של חנוכה, והדליקו עבורו נרות חנוכה בביתו. כעת הוא חזר הביתה ב"ה. האם כשהוא מדליק את הנרות עליו לברך שהחיינו?
תודה רבה
שלום רב,
לא פירטת מי הדליק עליו בביתו, והאם כשהיה אביך בבית החולים שמע את הברכות מאחר. למעשה יש חילוק בעניין זה אם אשתו או אחד מהילדים (הגדולים) הגרים בבית הדליקו את נרות החנוכה שם, או שאיש אחר הדליק עבורו בשליחותו, וכן חילוק בין אם שמע את הברכות מאחר שהדליק, למקרה שלא שמע.
אם אשתו או אחד מבני הבית הדליקו את הנרות בבית בלילה הראשון ובירכו שהחיינו, שוב אין אביך צריך לברך שהחיינו כשידליק בימים לאחר מכן, ואפילו אם לא שמע בבית החולים את הברכה מאחר (ראה משנ"ב סימן תרעו סק"ז לענין מי שאשתו הדליקה עליו אפילו שלא בנוכחותו, ששוב אינו מברך שהחיינו כשמדליק ביום השני, ובמסורת משה ח"ג עמודים קעז-קעח הביא מהגר"מ פינשטיין זצ"ל שאין לחלק בזה בין אשתו לשאר בני הבית).
שלום. בתשעה באב אהיה בשבוע 29+1 להריון וההמוגלובין שלי עומד על 10.2. האם אני צריכה לצום? חוץ מרמת ההמוגלובין הכל תקין. (אם זה משנה אני
ברצוני לברר לגבי כשרות המוצר "סוכר ענבים" 50 גר' של חברת פלוריש FLORIS לצורך בדיקת העמסת סוכר. ואם זה כשר, מה סוג הכשרות? תודה רבה
שלום. 1. האם קבלת מנת דם מאדם זר, גורמת ויכולה לשנות במשהוא את התנהגות אצל האדם שמקבל את הדם? 2. אם התורם הוא גוי, האם
2 כתמי דם קטנים (1/2 סמ' כל אחד), על הפד של האשה בשליש האחרון של ההריון, לאחר קיום יחסי מין. בבדיקה פנימית, לא נמצא דם.