כשרות תוספי מזון לפסח תשע"ו
אדם עבר ניתוח לקיצור קיבה.הוא אוכל מעט מאוד.לחיזוקו נוטל תוספי מזון.לא נמצאה עדות לכשרות לפסח.בהתייחסות לתוספים עצמם – האם מישהו יודע משהו על כשרותם לפסח?1.
לכבוד הרב הלפרין שליט"א
שלום וברכה
1. בזמנו שאלתי ממך לגבי היפרדות קרומים, העלית את דבריך לפני מו"ר, והודה על ההסבר, וביקש למסור את תודתו, ואף הסכים ואמר שנראים דברייך.
אמנם, אמר שלא יכתוב תשובה על כך, כי אינו מוצא שיש לו מה לחדש מבחינה הלכתית, ולפי דברייך והצגת העובדות, הדברים פשוטים, שאין להתיר.
(להעיר:
2. נזדמן לי אגב ענין אחר לשוחח עם גינקולוגית, ושאלתי אותה – בהינתן שיש דימום הנראה על הצד של השליה שאינו משיק לדופן הרחם, האם יש באפשרותה לדעת האם מקור הדימום הוא מקומי או מתהליך של הינתקות הקרומים בצד המשיק לדופן הרחם אלא שהדם הצטבר באזור אחר.
ואמרה לי שאין באפשרותה לוודא את מקור הדימום. (=מקווה שניסחתי נכון את תשובתה)
3. כמו כן, ומן הסתם הדבר ברור וידוע לכת"ר – גם שאלתי אותה על דימום שמקורו ממצב של שלית פתח, ולפי מה שהסבירה לי – הוא הדין שיש לאסור.)
לבסוף:
4. האם במקרה יש לך ידע בדוק (-ואם כן נא אודה אם תציין לי מקורו) באם אשה לא תוציא טבעת נובריג כלל (כגון חילונית) אלא רק לאחר שלושה שבועות, האם הטבעת תצא נקיה, או יראו עליה שרידי דימום?
תודה רבה
לכבוד הרב שלום רב
א. תודה
ב. לעניין שאלה 4 – אינני יודע
ג. לעניין שליית פתח, ככלל נראים דבריך, אך כנראה שישנם מצבים חבלתיים בשליית פתח שדינם אולי כדם מכה. לדוגמא: אם אצבע של רופא או אחות הוחדרה לצואר הרחם ופצעה את השליה. כתבתי אולי, כי בד"כ יתלוה לדימום החבלתי גם דימום ספונטני של היפרדות שליה, וכרגע אינני יודע איך להבדיל בין שני הדימומים. י
בברכה נאמנה
מרדכי הלפרין
נ.ב. הערב התקשר אלי שואל שטען כי מבחינה רפואית דם היפרדות שליה הוא דם מכה. עניתי לו ש"מבחינה רפואית" גם דם וסת – דם נדה – הוא דם מכה, שהרי עורקי רירית הרחם נפגעים ומדממים.
מ"ה
אדם עבר ניתוח לקיצור קיבה.הוא אוכל מעט מאוד.לחיזוקו נוטל תוספי מזון.לא נמצאה עדות לכשרות לפסח.בהתייחסות לתוספים עצמם – האם מישהו יודע משהו על כשרותם לפסח?1.
אני מטפל בדיקור סיני. האם מותר לבצע זירוז לידה ע"י טיפול ברפואה סינית או שנכנסים להגדרה הרגילה של היתר לזירוז לידה רק עפ"י צורך רפואי
שלום רב, במקור רציתי לשאול אם תוסף התזונה "פרוביוטיק" ו"פרוביוטיק קיד" המשווק על ידי חברת "אלטמן" כשר לפסח. כעת נודע לי שגם הכשרות שלו לכל
שלום נטלתי כדורי רואקוטן לפני כמה שנים,ובעיקבות כך יש לי רגישות חזקה מאוד לשמש. בכל יום מימות השבוע לפני כל חשיפה לשמש אני מורחת קרם