שמיעת קול שופר בשמירת הריון עודף
אני מעדת אשכנז בהריון בשבוע 41 עם בצקות ברגליים … קיבלתי הוראה להשאר בבית עם רגליים מורמות. אין לי אפשרות של שמיעת תקיעת שופר בבית.
שלום רב.
בעקבות שיעור בו למדנו על מציצה בברית מילה, ביקשנו לבצע את המציצה בברית של בננו באמצעות שפורפרת. לצערי, את ההחלטה קיבלנו ללא התיעצות מוקדמת עם רב אלא לאחר שהמוהל אמר כי הוא מבצע מציצה גם ע"י שפורפרת.
האם אפשר לדעת מה גישת הפוסקים בדורנו לנושא?
תודה רבה
ככלל, רוב הפוסקים מאשכנז ומליטא מתירים את המציצה באמצעות שפופרת, בעוד פוסקים גדולים אחרים אוסרים את השימוש בה פרט למקרים חריגים.
פרטים נוספים ראו במאמרי מסורת המציצה – מסורת המציצה – שדה קרב רפואי במלחמת תרבות, ספר אסיא יא, עמ' 151-171(2008).
אני מעדת אשכנז בהריון בשבוע 41 עם בצקות ברגליים … קיבלתי הוראה להשאר בבית עם רגליים מורמות. אין לי אפשרות של שמיעת תקיעת שופר בבית.
שלום לכבוד הרב, ברצוני לשאול, האם מותר לתבוע לדין (עפ"י דין תורה) רופא שהתרשל בתפקידו, ולא ביצע בדיקות הריון נידרשות כדי לשלול קיומם של מומים
Post Content שלום וברכה. במקרה שאדם הקיא במהלך יום כיפור, האם ימשיך את התחום כרגיל שדי שעליו לשתות? האם זה משנה אם נשאר זמן רב
האם אפשר לצאת במצות משבולת שועל למרות שאין בהם גלוטן כיוון שאינה ראויה לחימוץ ואז אינו יוצא ידי חובה?