מידע בנושא תאי גזע
במסגרת לימודי התבקשתי להכין עבודה על הנושא של תאי גזע וההיבטים ההלכתיים הנוגעים לעניין. רקע מדעי וכתבות בנושא לא חסרות יש לי בעיה במציאת חומר
לכבוד הרב ד"ר מרדכי הלפרין שלום רב,
אשתי ילדה לאחרונה בתאריך 21/08/08 למנינם. בתאריך 25/11/08 הותקן התקן מסוג מירנה. לאחר הלידה וכן בעת התקנת ההתקן ועד לכתיבת מייל זהלא הופיע המחזור החודשי.
לאחר התקנת ההתקן מופיע כתם דם מידי יומיים לערך. בבדיקה שערך ד"ר יעקוב ממט מבה"ח לניאדו מדובר מעל לכל ספק בדם כתוצאה מהסתגלות הגוף להתקן ולא דם ממחזור חודשי.
שאלתי היא – האם ומתי תוכל אשתי ללכת למקווה עלמנת שנוכל לקיים יחסים ? שכן זמן ההמתנה הארוך לניקיון מלא מכביד עלינו מאוד.
תודה רבה,
אם מדובר בדמם חזק יותר או ארוך יותר – אין להקל בו בלא שאלת רב מלאה.
לפיכך, אם הדמם וההכתמה הנגרמים על ידי התקן המירנה לא משתפרים תוך כמה שבועות, יתכן ויהיה עדיף להוציא את ההתקן ההורמונלי הפוגע בחיי המשפחה, ולעבור להתקן נחושת.
ברוב המקרים, הדימומים והכתמים הלא סדירים הנגרמים על ידי המירנה נרגעים במידה רבה אחרי 3-4 חודשים, אך קיימים מקרים בהם הבעיה נמשכת זמן רב יותר.
פרטים נוספים על אמצעי המניעה הקיימים, ראה בשו"ת #4762.
במסגרת לימודי התבקשתי להכין עבודה על הנושא של תאי גזע וההיבטים ההלכתיים הנוגעים לעניין. רקע מדעי וכתבות בנושא לא חסרות יש לי בעיה במציאת חומר
אנו בהליכי שלום בית, ואנחנו אמורים לעבור לגור יחד שוב בימים אלו, אחד הדברים שמעכבים זה שאני לא סומך בצורה מוחלטת שהיא לא תנסה להכנס
שלום הרב,שמי חפצי, ואני בשבוע 17 להריון, מתחילת ההריון ועד היום אני סובלת מהקאות בתדירות של כ-3 פעמים בשבוע,מכיוון שאין לי שום רופא עם הבנה