בעלות על ממצאי הגנום האנושי
שלום! במסגרת עבודה בביולוגיה חברותי ואני חוקרות את נושא פרוייקט הגנום. רצינו לדעת במקרה של מיפוי גנטי אישי של DNA של אדם פרטי, למי תהיה
ב"ה נודע לי במהלך השיעור במגמה שלי שהוושט איננה נמצאת הצד שמאל והקנה בצד ימין.אלה הם נמצאים אחד מאחרי השני. וזה קשה כי בפסח אומרים שמסיבים על צד שמאל ולא על צד ימין שמא יקדים קנה לוושת וגם ולפי מה שנשמע מזה אין שום בעיה גם אם ניסב בצד ימין. אשמח אם תאירו את עיני.. תודה.
חז"ל שהמליצו על הסיבה לשמאל, המליצו זאת על סמך נסיון אמפירי שהיה ידוע בימיהם.
אינני יודע כרגע מה הסיבה לעובדה הזו, אך אסור לשכוח שמערכת העיכול איננה סימטרית, לדוגמא: המבנה הקשתי של הקיבה וזוית העיקום שלה משמאל לימין, יתכן וקשורה בתופעה זו.
הסבר אפשרי הוא סיכון מוגבר לריפלוקס (החזר תוכן הקיבה לושט) שיכול כנראה להתגבר בזמן אכילה בשכיבה על צד ימין.
החזר כזה מסתיים לעיתים קרובות ביציאת התוכן המוחזר מהושת וכניסתו הלא רצונית לקנה.
שלום! במסגרת עבודה בביולוגיה חברותי ואני חוקרות את נושא פרוייקט הגנום. רצינו לדעת במקרה של מיפוי גנטי אישי של DNA של אדם פרטי, למי תהיה
תוכן השאלה: האם התרופה Siran Tablets תוצרת גרמניה כשרה? מדובר בטבליות תוססות נגד כאב גרון שממיסים במים ויש להן טעם לימון. תודה.
שלום הרב ד"ר הלפרין, תוכל להסביר לי מהו הקושי ההלכתי הנעוץ בשימוש בזרע מבנקי זרע בישראל (ומדוע זרע של גוי, כשפי שהוסבר לי, נחשב מותר לשימוש?).
שלום רב. אני כחודש לאחר הלידה ומניקה חלקית התחלתי לספור את 7 הנקיים לפני ההיטהרות במקוה , אך ברצוני לקחת כדור סרזט כאמצעי מניעה ,