בירור כשרות לויטמין B-12 – כשרות בחו"ל ובארץ
הם יש כשרות לויטמין B-12 פלוס של חברת אלטמן? התקשרתי למרכז הייעוץ של חברת אלטמן לשאול מדוע אין כשרות כתובה על המוצר ונעניתי כי מכיוון
שלום לרב הלפרין.
יולדת שהולד הונח על בטנה צמוד לזמן השקיעה, ועדותה ועדות המיילדת הוא שרוב הראש היה בחוץ למשך כמה וכמה דקות קודם לכן במהלך הלידה.
האם אפשר להניח בפשטות שהלידה היתה לפני השקיעה?
א. מתי נחשב "יצא ראשו", האם כשכל הראש יוצא או די ברובו?
ב. כמה זמן עובר בד"כ בין הלידה בפועל לבין הנחת התינוק על הבטן? האם שוקלים ורושמים לפני ההנחה על בטן האם או לאחר מכן?
זו נפ"מ לעניין ברית בט"ב.
תודה
ח ב
.
א. די שיצא כל המצח, (פדחת) כדי שייחשב כיילוד. (יש המסתפקים ברוב הפדחת, אך קשה להקל על פיהם. לעומת זאת, במצג עכוז לכל הדעות יציאת רוב הגוף נחשבת כלידה.)
ב. בין זמן יציאת כל הוולד לבין זמן הנחתו על הבטן — יכול שיעברו בין דקה לכמה דקות. חייבים לברר הפרטים עם המיילדת.
ג. בין יציאת הפדחת לבין יציאת כל הוולד, ברוב המקרים מדובר בפחות מדקה. אך יש מקרים שהתהליך נמשך כמה דקות.
ד. לגבי השאלה העיקרית — קשה לי לענות ללא שיחה ישירה עם המיילדת, וללא קבלת הזמנים המדוייקים הידועים, והערכת הספק בשאר הזמנים.
הם יש כשרות לויטמין B-12 פלוס של חברת אלטמן? התקשרתי למרכז הייעוץ של חברת אלטמן לשאול מדוע אין כשרות כתובה על המוצר ונעניתי כי מכיוון
ברצוני לברר האם אשה בהריון יכולה לאכול בימים שבין המיצרים בשר ? ומה קורה עם בישולים לבעלה ? כמו כן, מה קורה בתשעה באב, כאשר
שלום, מספר שאלות יש לי. א. רציתי לדעת האם מותר לעצור את הלידה הראשונה ע"י כל מיני כדורים ווכו'.. ב. אם כן, באילו אמצעים מותר?
האם טבליות ללעיסה Rennie נגד צרבת כשר לפסח? Rennie מיוצר על ידי חברת Bayer. תודה