כשרות אנטיביוטיקה – מינוציטין
ב"ה שלום רב, האם מותר ליטול אנטיביוטיקה לטיפול באקנה שלא ידוע כשרותה? (לתרופה קוראים מינוציטין)
פאה נוכרית לגבר שמודבקת כך שלא ניתן להסירה אלא ע"י חומר מיוחד, ובעצם לא מסירים אותה כלל וכלל. רק שפעם בחודש (לערך) מסירים אותה אך ורק בכדי לחדש את ההדבקה. ובאופן כללי אינה מפריעה כלל במהלך היום יומי. (בשפה הקוסמטית קוראים לזה "תוספת שיער") האם זה מהווה חציצה לגבי תפילין של ראש?
תודה
אדם החובש לראשו פאה נכרית, הפאה מהווה חציצה לגבי תפילין של ראש משום שניתן להסיר את הפאה בכל עת. ואפי' שבמקרה דידן הפאה מודבקת בחומר מיוחד אבל יש אפשרות להסיר את ההדבקה לכן זה נחשב חציצה.
למעשה רשאי להניח תפילין בבית הכנסת על גב הפאה ולא יברך על תפילין של ראש (לאשכנזים הנוהגים לברך ברכה נפרדת על תפילין של ראש) וכשמניח תפילין של יד יכוין בברכתו "להניח תפילין" לפטור גם תפילין של ראש. ראה גם בשו"ת אגרות משה, או"ח ד', סי' מ אות יח.
ב"ה שלום רב, האם מותר ליטול אנטיביוטיקה לטיפול באקנה שלא ידוע כשרותה? (לתרופה קוראים מינוציטין)
בס"ד שלום וברכה, אני עושה עבודה בביולוגיה בנושא אבחון גנטי טרום השרשתי, אני עושה אותה על מחלת האפילפסיה, ידוע שבמחלת האפילפסיה לגנים הנשאים יש נטייה
צום יוה"כ אני אמא לתינוקת בת 3 חודשים. התינוקת יונקת בלבד. בכדי שיהיה לי מספיק חלב בשבילה אני זקוקה למזון ולשתיה מרובה במהלך היום. מה
Shalom rav, I was just asked the following question, which I would like to present to you. The lady who asked me is pregnant in