שמירת הריון עקב דימומים
אני בתחילת הריון ונמצאת בשמירה עקב דימומים. כיצד עליי לנהוג מבחינה הלכתית? האם אני נחשבת כנידה? ואיך יהיה עליי לנהוג כשיפסק הדימום?
שלום.
אני פרפלגית (משותקת עקב פגיעה בחוט השדרה) ובעלת קולוסטומי קבוע בגלל פגיעה במעיים. חלק מהתקני הקולוסטומי הם מדבקה ושקית הדבוקים תמיד על בטני ואם אוריד אותם ההפרשות יזהמו את מי המקווה. אני מתחתנת בעוד כמה חודשים ורוצה לדעת האם אני חייבת לטבול במקווה.
תודה
ראי דעת הנשמת אברהם (נשמת אברהם סימן קצח דיני טבילה וחציצתה סעיף א, א3) לגבי הטבילה: אשה עם קולוסטומיה תנקה היטב מסביב הפיום ואחרי כן תטבול, ורצוי שתיכנס אחרונה למקוה. כמובן לא תטבול עם השקית. אשה עם איליאוסטומיה תנקה היטב מסביב הפיום ותכניס "טמפון" לתוך הפתח והחוט ישאר בחוץ או תכניס גזה לתוך המעי כשחלק מהגזה בולט קצת בחוץ כדי שתוכל אח"כ להוציאה (אך לא מומלץ להכניס צמר גפן בתוך פי המעי שמא יקרע הצמר גפן בעת הוצאתו וחלק ישאר בפנים), כי אין כל סכנה אם הפיום והמעי באים במגע עם מים. תיזהר שהחלק של הגזה או החוט שנוגע בחוץ יהיה רפה כדי שהמקום יהיה ראוי לביאת מים, ולא לטבול עם השקית. היא חייבת לטבול אחרונה.
הערת המערכת: התשובה תואמה והוסכמה עם רופא בכיר, מומחה לרפואה פנימית. בכל מקרה עליך להתיעץ עם הרופא המטפל, ולהראות לו את התשובה הנ"ל לפני הטבילה.
אני בתחילת הריון ונמצאת בשמירה עקב דימומים. כיצד עליי לנהוג מבחינה הלכתית? האם אני נחשבת כנידה? ואיך יהיה עליי לנהוג כשיפסק הדימום?
שלום! אני בת 24 אמא לשני ילדים. הגדולה בת 2.4 והקטן בן 9 ח'. (בן ובת). כיום, בהתייעצות עם הרב שלנו, אני נוטלת גלולת סרזט.
בס"ד לכבוד הרב שלום וברכה, להלן רשימה של שאלות הלכתיות הקשורות בעבודה במיון בשבת: 1. שש"כ (שמירת שבת כהלכתה) לב/ מ- מתקשה אני להבין איך
שלום רציתי לשאול מהי עמדת ההלכה כלפי מקצועות הרפואה המשלימה? היכן ניתן למצוא חומר על הנושא? תודה