סוגי אמצעי המניעה
שלום רב, בהתייעצות עם רב החלטתי להשתמש באמצעי מניעה למשך שנה, מסוג גלולות סרזט או התקן ללא נחושת. הרב המליץ להשתמש בהתקן משום שיביא לפחות
האם ניתן לשלוח לנו חומר על מתן חיסון וההלכות הקשורות לנושא זה והאם מותר לא לקבל את החיסון ע"פ ההלכה(אנשים טיבעונים).
תודה רבה
חיסון ניתן כאשר הסיכון לאדם שלא עובר חיסון הוא יותר גבוה משל זה שעובר את החיסון. לכן קיימת חובה לעבור חיסון, פרט למצבים רפואיים מיוחדים בהם הסכנה שהחיסון יזיק היא גבוהה יותר.
בנוסף, מי שאיננו מתחסן הוא מסכן לא רק את עצמו אלא גם את סביבתו כמפיץ מחלה פוטנציאלי, ולפעמים הוא יכול להיהפך כמעט לרודף על פי ההלכה. באופן מעשי מומלץ להתייעץ קודם כל עם רופא כדי לקבל את נתוני הסיכון בשתי האפשרויות, ואח"כ עם רב פוסק.
שלום רב, בהתייעצות עם רב החלטתי להשתמש באמצעי מניעה למשך שנה, מסוג גלולות סרזט או התקן ללא נחושת. הרב המליץ להשתמש בהתקן משום שיביא לפחות
הבן שלי בן 4 עובר כעת טיפול בפרחי באך – טיפול שעוזר לו מאוד ואנו רואים שיפור ניכר. הטיפול הוא 3 שבועות 5 טיפות 4
שלום, אני רווק ,קצת מבוגר. לפני כמה חודשים חליתי בחזרת היה לי חום וגם שהיתי כמה ימים בבית חולים. התפתח אצלי אורטיס (נפיחות אשך) .
ראשית, תודה רבה על התשובה. שאלתי התעוררה כאשר נתבקשנו במהלך הריון לקחת כדורי ברזל מהסוג הרשום מטה. כשהעליתי את נושא כשרות התרופה לרופא המטפל הוא