נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

סרטן צוואר הרחם וחיסונים עבורו בהלכה

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום כבוד הרב.

הננית סטודנטית במכללה דתית ובהתאם לדרישות המכללה במסגרת קורס יהדות ומדע עליי להגיש עבודה סמינריונית על חיסון למניעת סרטן צוואר הרחם במדע וביהדות.

חומר מדעי ניתן לומר כי מצאתי רבות,אך הצד ההלכתי לא כל כך מצאתי: האם מותר? האם כדאי? מה ההלכה אומרת על החיסון ועל המחלה?

אשמח לקבל מקורות לכך.

תודה מראש

תשובה:

מתן חיסונים כנגד מחלות מותר על פי ההלכה.

ראי במאגר השו"ת של מכון שלזינגר (IRP) שו"תים קודמים – #4131 (באנגלית באריכות), ו #3505 (בעברית, בקיצור רב). העיקרון עצמו כבר הובא בשו"ת #567.

אמנם יש נקודה רגישה דוקא בחיסון כנגד סרטן צואר הרחם. הרגישות נובעת מכך ששכיחות סרטן צואר הרחם היא נמוכה מאד בקרב יהודיות ששומרות על נאמנות לבן הזוג היחיד.

היה מקום לדון אם עצם מתן החיסון איננו מהווה עידוד לאי-נאמנות כזו.

אנו מוצאים שיקול דומה שנדחה על ידי הרמב"ם בפירוש המשניות (סוף פרק רביעי של מסכת פסחים). וכן קיים שיקול דומה במקצת, באיסור הקדמונים על טבילה במקוה של נשים רווקות הרוצות להיטהר מאיסור נידה.

על כל פנים בנושא הנדון כאן ברור שאין לאסור את קבלת החיסון לכל המעוניינת בו. מצד שני, קביעת חובה להתחסן כנגד סרטן צואר הרחם, תלויה כמובן ברמת הסיכון הקיימת לכל קבוצה באוכלוסיה.

[print_link]

שאלות נוספות

בדיקת נשים וגירוי מיני

שלום הרב (ותודה על תשובה מהשבוע שעבר) בתחילת פ"ב של נדה נאמר בגמרא: 'נשים לאו בנות הרגשה נינהו'. בראשונים מצאתי דיון באפשרות שבדיקה של אשה

קרא עוד »

קידוש ולחם משנה לחולת סכרת

שלום רב,בשנה האחרונה סוכרת ברמה גבוהה תלויית שני סוגי אינסולין. רמת סוכר 600הגוף נהיה עמיד לאינסולין ואני נאלצת להזריק יותר ויותר אינסולין.סכנות ההיפו לא עברו

קרא עוד »