שלום!
רציתי לשאול על עדיפויות בביצוע הפלה-
א. עקרונית עדיף שיהודי יבצע את ההפלה ולא גוי, אך במידה ויש רק גוי הסתפקתי האם זה מחמיר את דיני ההפלה. (כגון, שמומים מסוימים אשר מותר להפיל בגללם יהיו אסורים בגוי, או שנתיר רק לצורך סכנת האשה וכדומה)
ב. בציץ אליעזר הביא סברה להעדיף שרופאה תבצע את ההפלה משום שלא מחוייבת בפו"ר, ותהיתי אם יש דיון על זה בפוסקים.
[אשמח אם תצרפו כמה שיותר מקורות, משום שהשאלות נדרשות לצורך כתיבה.
כדאי שתעייני באינציקלופדיה ההלכתית-רפואית (מהדורה חדשה, ירושלים תשס"ו) כרך ב, ערך "הפלה", עמ' 717-817, במקורות המובאים שם, ובמיוחד בעמ' 796-797- גוי וגויה בדיני הפלה.
כמו כן ראי בתשובה קודמת (#3413), בנושא דיני הפלה וסירוס בבן-נוח.
אני בשבוע 34 להריון, בדרך כלל קשה לי ואני חלשה בצומות. בנוסף גודל העובר קטן בכשבועיים מהגודל המתאים לשבוע זה. אני מאוד מפחדת שהצום יזרז
אני ואשתי מנסים להביא ילד כשנה ללא הצלחה. לאחר בדיקות גילו אצלי וריקוצלה בינונית. מה עלי לעשות? האם ניתוח עשוי לשפר את הפוריות שלי?
שלום, לפני כ-4 חודשים עברתי גרידה לאחר הריון לא תקין (זה היה הריון ראשון,אני נשואה קצת יותר משנה). מאז אני סובלת מבעיה של כתמים. חודש