צום יום הכיפורים בהריון (טרימסטר ראשון) – חולת הפילפסיה
ביתי בת 22 בהריון בחודש שלישי, היא חולה באפילפסיה ולוקחת כדורים למניעת התפרצות המחלה, לדברי הרופא היא חייבת לאכול (הוא הסכים אכילה לשיעורים) בצום יו"כ.
לאחרונה יצאו פרסומים מאת עמותת "ערבים" על כך שלאחרונה נחקק חוק המחייב שהשתלות האיברים יבוצעו אך ורק באישורה של ועדת רבנים, המתבססת על פסיקת הרה"ר, שהעומדים בראש המערכת הם הרב שפרן, הרב שטיינברג והרב הלפרין שליט"א.
לפי דברי העמותה (שלא ברור לי מי העומד מאחוריה) כעת ניתן לחתום על הסכמה מחיים להשתיל איברים על פי ההלכה.
מה ידוע לכם על כל זה? האם הרבנים הנ"ל אכן תומכים?
היוזמה להגביר את האפשרויות להצלת חיים על פי ההלכה הינה של הגאון הרב שמואל אליהו שליט"א, רבה של העיר צפת.
פרטים נוספים תוכל לקבל בטלפון 057-7141979
ביתי בת 22 בהריון בחודש שלישי, היא חולה באפילפסיה ולוקחת כדורים למניעת התפרצות המחלה, לדברי הרופא היא חייבת לאכול (הוא הסכים אכילה לשיעורים) בצום יו"כ.
שלום רב ! האם אישה יכולה לדרוש גט מבעלה והרבנות תאשר זאת בנתונים הבאים? 1. אחרי שהבעל לא הצליח להביא לה ילדים (למשף כמה שנים)
האם מותר לעשות בדיקות רפואיות על אנשים שלא יכולים להחליט לבד – חולי נפש, ילדים וכיו״ב ברשות האפוטרופוס שלהם? תודה
שלום,אני בת 35, בהריון ראשון, ב"ה בשבוע 33. בסביבות שבוע 12 היה דימום שנמשך יום אחד ובסביבות שבוע 20 היו 2 דימומים, אחד נמשך כמה