שלום רב,
ב-ט' באב הקרוב אהיה בע"ה בשבוע ה-12 להריון. מאז תחילת ההריון אני סובלת מתשישות, בחילות ולעיתים הקאות. על מנת להתגבר על הבחילות אני אוכלת בערך כל שעה-שעה וחצי, שכן כאשר הקיבה ריקה הבחילות מתגברות עד כדי הקאה.
מלבד עניין התשישות והבחילות, ההריון תקין ב"ה.
האם עלי לצום ב-ט' באב?
בברכה,
א
השו"ע בסי' תקנ"ד סעיף ו' פסק שבמקום חולי לא גזרו רבנן לצום בת"ב ואפי' חולה שאין בו סכנה לא חייב להתענות בת"ב. ויעוין ברמ"א שהוסיף "ומיהו נוהגין להתענות בכל זמן שאין להם צער גדול"
ויעוין במ"ב בס"ק ט"ז שאדם חלוש והוא חולה שאין בו סכנה, אין כדאי להחמיר.
בנידו"ד את בודאי אישה חלושה שסובלת מבחילות והקאות ובאופן ודאי שאם תצומי את יכולה להגיע למצב של התיבשות וכן לסכן את העובר.
לכן בודאי תקפים דברי השו"ע שבמקום חולי לא גזרו על רבנן, ובפרט שאת נמצאת בתחילת ההריון שהעובר הוא חלוש ביותר והסיכון לעובר יותר גדול ולכן אין עליך לצום בת"ב.
– וכמובן לא תאכלי אלא בכדי לחזק את עצמך ואת העובר, ולא לאכול בכדי להתענג [ממתקים וכו']
אני מעוניין לשאול לגבי מולטי ויטמין של סופרדין להתססה במים של חברת באייר ותרופה להתססה של כול סוגי ויטמין בי ווטמין סי להתססה של באייר
בס"ד שלום! לפני חודשיים בדיוק הותקן לי התקן "מירנה". במסגרת תופעות הלוואי:דימום כבד חודש שלם ואח"כ חודש נוסף של כתמים דמיים, סבלתי בנוסף כאבים חזקים