נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

צום בתשעה באב בהריון מתקדם (שבוע 32) – הסתמכות על הרגשה אישית

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

לכבוד הרב שלום,

אני בהריון בשבוע 32, תשעה באב יחול ב"ה בעוד שבועיים, קראתי כל מיני תשובות באינטרנט האם נשים בהריון צריכות לצום או לא, וממה שהבנתי שעלי לצום ואם אני חשה ברע עלי לשתות ולאכול.

מהכרות עם עצמי וממהלך ההריון שמתי לב שאם איני שותה/אוכלת כאשר אני מרגישה צמאה/רעבה(זה קורה לפעמים כאשר אני מחוץ לבית ואין גישה לשתייה ואוכל וכו') לאחר שעה בערך אני מתחילה להרגיש ממש לא טוב כאבי ראש סחרחורות וכו'.

שאלתי היא כזו – מה לעשות בתשעה באב כאשר אני ארגיש צמאה/רעבה – האם עלי להמשיך לצום עד שאגיע למצב של חולשה והרגשה לא טובה כפי שקרה לי בעבר או שמותר לי למנוע מצב זה? יש לציין שכמובן שאני מעדיפה שלא להגיע למצב של כאבי ראש וכו' שעלול להוביל לסכנה לי ולעובר.

לא מעט מחברותיי ההרות שבעצת רב החליטו לצום את הצום בסופו של דבר הגיעו לבית חולים, אין בכוונתי לזלזל בהחלטה של רב זה או אחר, אך האם אין בזה משום סכנה לייעץ לבחורה הרה לצום ולהיסתמך אך ורק על הרגשתה – משיחות עם חברותי לא אחת שמעתי את המשפט "כן אני מרגישה לא טוב, אבל אני רוצה להמשיך לצום" – האם אין זו אחריות הרבנים לדאוג לבריאותן של חברותי במקום לסכן אותן? מדוע לבן אדם חולה לא ניתנת התשובה שאם תרגיש לא טוב – תאכל ואילו לאיזה הרה כן?

תשובה:

עלייך להתחיל לאכול ולשתות לפני שאת מגיעה למצב של סחרור וכאב ראש.

לכן ברגע שאת מרגישה (לאור נסיונך בעבר) שאת מתקרבת למצב של כאבי הראש והסחרחורות עלייך לשבור את הצום ולשתות מייד.

[print_link]

שאלות נוספות

ADI Card

1. When signing an ADI card, is there a need, or even a benefit, to select the option that a religious authority of the family's

קרא עוד »