נימה מצא לה
מהי המציאות במה שאומרת הגמ' שנימה באותו מקום עשויה לעשות את הבעל כרות שופכה? אא"כ מדובר בשערות ארוכות ממש ומאוד חזקות שתוכ"ד התשמיש אחת מהן
דף הבית / צום בזמן נטילת LOSEC
שלום כבוד הרב, אני עדין מזה כמה חודשים נוטלת LOSEC (גסטריטיס) אשר נגרם כתוצאה מחיידק אליקובקטר פילורי. בנוסף נאמר לי כי עלי לאכול כל 2-3 שעות על מנת שהקיבה לא תהיה ריקה (מים , מלפפון, פרוסת לחם וכו..). מה עלי לעשות בצום ט` באב. תזכו למצוות.
בט' באב השנה עליך לאכול ולשתות באופן רגיל.
השנה מאחר וט' באב חל במוצ"ש ויום ראשון, קיימת גם שאלת ההבדלה, שהרי אסור לאכול ולשתות (פרט למים) לפני הבדלה.
לענין זה מן הראוי להבדיל על כוס בירה או קולה. פירוט הלכתי נוסף לגבי הבדלה בט' באב שחל במוצאי שבת עבור חולה ראי: נשמת אברהם כרך ד' חלק או"ח סי' תקנ"ו ס"ק א'.
להלן קישור לנשמת אברהם דרך אתר מכון שלזינגר:
לגבי יום כיפור אם לא תחלימי לגמרי עד אז, יהיה עליך לקבל חוות דעת מפורטת יותר מהרופא המטפל, ועם החוות דעת הזו יהיה עליך לפנות לרב באופן אישי.
מהי המציאות במה שאומרת הגמ' שנימה באותו מקום עשויה לעשות את הבעל כרות שופכה? אא"כ מדובר בשערות ארוכות ממש ומאוד חזקות שתוכ"ד התשמיש אחת מהן
לרבני המכון שלום, אני בת 28, ב"ה בשבוע 20 להריוני הרביעי. יש לי שני ילדים שנולדו לאחר הריונות רגילים ותקינים, וההריון השלישי הסתיים לצערי בגרידה
שלום רב, הבעיה שלי הינה ביוץ מוקדם, יש לי הבדל של יום אחד אני סופרת 6 +7 ויצא לי לטבול ביום ה- 13 והביוץ שלי
האם לנערה שנאנסה ולא לקחה גלולה למניעת הריון מותר להפיל את עוברה? (לצורך כתיבת עבודה – לא מקרי ממשי)