נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

תזונה לחולת קרוהן (אנשור) בפסח תש"ע

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

25 במרץ 2010

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

לכבוד הרב ד"ר מרדכי הלפרין שלום,

אני חולת קרוהן מזה 11 שנה.

מאז פסח שעבר – המחלה פעילה.

אני מטופלת כרגע בתרופות (אזופי 125 מ"ג, פמוטידין 40 מ"ג, רפסאל 4 ג"ר) ולאחרונה התחלתי טיפול בזריקות יומרה – כמוצא אחרון לפני ניתוח.

התזונה שלי מאוד מאוד מוגבלת: ללא דברי חלב, ירקות ופירות. ללא מטוגנים, שומנים ומאכלים קנויים. התפריט שלי כולל: פיתה בלי כלום או עם אבוקדו, תה, חזה עוף מבושל במים, אורז, ביצה, שוקולד מריר ו"אנשור פלוס" להשלמה.

המשקל שלי כרגע תקין.

אני חוששת שהשינוי התזונתי בפסח יגרום לי להחמרה וחוסר יכולת לאכול. (זה מה שקרה בפסח הקודם. אולי פסח אינו הגורם, אך יש לו השפעה…) – במצב כזה אני עוברת לתזונה נוזלית (דהיינו "אנשור פלוס") עד יעבור זעם…

האם "אנשור פלוס" מותר בפסח?

אודה לתשובתך,

חג שמח

ש

תשובה:

מותר להשתמש באנשור פלוס למי שנמצא בתת משקל ולדעת הרופא המטפל עליו להמשיך ליטול את האנשור גם בימי הפסח.

הסבר:

אנשור פלוס לא מכיל רכיבים מחמץ, ואיננו מכיל גלוטן. לעומת זאת הוא מכיל רכיבים הבאים מתוצרי קטניות.

להלכה רבים מהמשתמשים באנשור בגלל תת-משקל מוגדרים כחולים שיש בהם סכנה.

גם אלה שאינם במצב כה חמור, הם מוגדרים לכל הפחות כחולים שאין בהם סכנה.

במקרה הראשון, חולים שיש בהם סכנה מותר להשתמש גם במוצר עם רכיבי חמץ גמור, אם הוא נדרש לשיפור מצבם,

ובמקרה השני – חולים שאין בהם סכנה, הותר איסור קטניות בפסח גם אם הם שייכים לעדה האשכנזית.

[print_link]

שאלות נוספות