סידור גבות לגבר
אסתטיקה בפני גבר תוכן השאלה. שלום רב, בהמשך לשאלת אחד הגולשים לגבי סידור גבות אצל גברים, הבנתי שיש בעצם איסור על כך. וכי למה זה?
לכבוד הר' שלום.
ברצוני לדעת מהו יחס ההלכה והרפואה מבחינה הלכתית, אתית ומשפטית לגבי הטיפול בחולה עם תסמונת מינכהאוזן? עד לאן צריך לטפל ומהיכן כבר אסור? האם צריך לשתף את המטופל בדילמות שלנו ובחשדות שלנו לגבי היותו לוקה במינכהאוזן?- מה לגבי האפשרות שאם ידע בחשדנו זה הוא יעזוב וידיע לביה"ח אחר שם לא יחשדו במחלה וינתחו אותו או יעמידו אותו בפני טיפולים מסוכנים?
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה רבה,
הכלל ההלכתי הוא פשוט: אסור להזיק.
הפרקטיקה הנובעת מכך תלויה בכל מקרה ומקרה.
על פי ההלכה (ולא תמיד ע"פ החוק) מותר להמנע מלמסור לחולה חשדות או אינפורמציה רפואית הנוגעת לו אם מתן האינפורמציה עלול לגרום לו נזק.
אסתטיקה בפני גבר תוכן השאלה. שלום רב, בהמשך לשאלת אחד הגולשים לגבי סידור גבות אצל גברים, הבנתי שיש בעצם איסור על כך. וכי למה זה?
בתנו בת 12 וקצת, מקבלת קונצרטה מדי יום כולל בחופשים. יקשה עליה מאד להתפלל (ואולי גם לצום) ללא התרופה. היא אינה זקוקה למים לצורך בליעת
שלום וברכה! הדימום החודשי שלי מאד ארוך, ז"א דימום של 4-5 ימים ואח"כ עוד 5-7ימים של כתמים. ברצוני לשאול איזה פתרונות קיימים כדי לקצר את
נשאלתי על זוג שמתחתנים ויש להאשה עוד שנה של לימודים לרפואה INTERNSHIP ורוצים היתר בזה. נשאלתי מזוג שהתחתנו ועדיין אינם מיושבים שאין להם עבודה יציב