בס"ד אני תומכת לידה. בשבת ליוויתי יולדת . הדרישה לחתימה עמדה על הפרק. צוות חדר הלידה קיבל את הסרוב לחתימה . מאידך האחות כתבה פרוטוקול ארוך כולל ת.ז של העדים מהצוות הרפואי.
1.במצב כזה האם לא עדיפה חתימה של היולדת .
2.המרדים עם האפידורל דרש וקיבל חתימה, האם כשנאלצים לחתום לא עדיף אולי כהנחיה הלכתית לחתום אות אחת שהרי בשבת כתיבה נחשבת לשתי אותיות.
תודה מ'
א. לפי תיאורך, צוות בית החולים נהג בניגוד לחוק.
חוק זכויות החולה בסעיף 14(ג) קובע כי: "נזקק מטופל לטיפול רפואי המנוי בתוספת, ונמנע ממנו לתת את הסכמתו מדעת בכתב, תינתן הסכמה בפני שני עדים, ובלבד שדבר ההסכמה והעדים יתועדו בכתב סמוך ככל האפשר לאחר מכן".
סעיף זה נוסח במיוחד עבור מטופלים שומרי תורה ומצוות בשבתות ובחגים, אף שנוסח בצורה כללית עוד יותר.
ב. כאשר בשטח לא ניתן לקבל טיפול חיוני בחולה שיש בו סכנה ללא חתימה, הרי איסור החתימה נדחה מחמת דיני פיקוח נפש. ראו נא את מאמרי על החתמת חולה בשבת על הסכמה לניתוח, ספר אסיא ז, עמ' 250-252; את מה שכתב הרב מנחם רוזנברג בנושא, שם עמ' 253, ואת הנחיות היועץ המשפטי (דאז) של משרד הבריאות בנושא, שם עמ' 254.
ג. בכל אופן תמיד עדיפה חתימת "קשקוש" על חתימת אותיות.
שלום רב!! במסגרת קורס 'הוראת נושאים מדעיים תורניים' עלי להגיש עבודה. הנושא שבחרתי הוא:'רמ"ח איברים' באספקט האנטומי, דהיינו כיצד מתישבת המשנה באוהלות המונה את רמח
שלום אני נוהג להשתמש בקונדום למניעת הריון כיון ששעמתי שהאחיעזר מתיר, משהו אמר לי שזה לא נכון, מה דעת החיעזר בנושא? בגלולות אני לא משתמש
שלום רב הרב ד"ר הלפרין, ראיתי לנכון בעקבות מזכירות מכון שלזינגר, לפנות אליך לגבי סוגיה אותה אני חוקר במסגרת סמינריון אקדמי של המחלקה למזה"ת באוני'