הנחת תפילין עם יד משותקת
במשפחתי גבר שלקה באירוע מוחי ועקב כך כף ידו השמאלית משותקת. ידו הימנית תקינה אבל הוא לא מסוגל להניח תפילין ביד אחת. כמו כן הוא
is a person allowed to turn a feeding machine on shabbat for a severely brain damaged child that is fed through their stomache, given that using a syringe will not be efficient enough and also will send the food too quickly into the stomache?
also, with regards to working in a hospital in chutz laaretz where all the patients are non jews, what is the source allowing a jewish doctor who has to work on shabbos in this hospital- something about the way the non jews will treat us, if he doesnt?
1. a person is allowed to turn a feeding machine on Shabbat for a severely brain
damaged child that is fed through their stomache, given that using a syringe will not be efficient enough and also will send the food too quickly into the stomache.
But wherever it is possible, those action should take place “Beshinuy”
2. It is permitted to treat a gentile on Shabbat.
See: Abraham S. Abraham, M.D., FRCP, Nishmat Avraham Volume IV Orach-Chaim, section 330, mark 2. (in Hebrew).
https://www.medethics.org.il/articles/NA/NishmatAvraham.OC.330.asp
במשפחתי גבר שלקה באירוע מוחי ועקב כך כף ידו השמאלית משותקת. ידו הימנית תקינה אבל הוא לא מסוגל להניח תפילין ביד אחת. כמו כן הוא
למען. הגילוי הנאות, אציין כי הגיעה לידי חוות דעת משפטית בנושא, ואני מבקש לקבל חוות דעת על פי דעת תורה: רופא בכיר, ננזף בישיבת המחלקה
שלום כבוד הרב, אנחנו סטודנטיות לסיעוד בשערי צדק צריכות להגיש עבודה ולשלב בתוכה היבטים הלכתיים בהקשר של דילמה אתית. ברצוננו לדעת אם תוכל לכון אותנו
!שלום לכבוד הרב: מכון שלזינגר נוספה שאלה עבורך באתר מורשת בתאריך: 19/09/2005 10:53:41 :כותרת השאלה הנקה מעבר לגיל שנתיים :תוכן השאלה לפי שו"ע, יורה דעה