העמדה המוסלמית בנוגע להשתלת איברים
מהי עמדת של ההלכה המוסלמית בעניין השתלת / תרומת איברים? האם יש חומר כתוב (מאמרים,פסיקה וכו..) באתרי האינטרנט וכתובתם? האם יש ספרות בעברית, אנגלית, וערבית?
שלום לכבוד הרב! לאבי יש בעיית OSA, הוא משתמש במכשיר BIPAP אשר מופעל על ידי חשמל. הוא מפעילו לפני השינה כל יום. כעת בשבתות הוא לא משתמש במכשיר כי הוא אומר שאסור בשבת, ולכן בשבתות הוא יושן על כיסא במיושב ללא המכשיר.
האם מותר להכניס את המכשיר לחשמל עוד לפני שבת, ולפני השינה להדליק את כפתור ההדלקה ולהשתמש במכשיר?
תודה מראש!!!
ב. לכתחילה כדאי לחבר את המכשיר לשעון חשמלי שיפעיל אותו באופן אוטומאטי לשעות הנדרשות, אך אם לא ניתן לבצע זאת מותר להפעיל את המכשיר בשבת, בשינוי, דהיינו הפעלת הכפתור המפעיל על ידי פרק האצבע (שבה נוקשים על הדלת).
ג. ראה גם בשו"ת 3751
מהי עמדת של ההלכה המוסלמית בעניין השתלת / תרומת איברים? האם יש חומר כתוב (מאמרים,פסיקה וכו..) באתרי האינטרנט וכתובתם? האם יש ספרות בעברית, אנגלית, וערבית?
שלום רב בבית החולים בו התחלתי לעבוד כל הרישום ממוחשב. רצוני לדעת כיצד עלי לנהוג בשבת. האם יש למעט בכתיבה? האם עדיף להשתמש ב"העתק הדבק"
שלום רב. ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש במכשיר אינהלציה חשמלי לתינוק בן 7 חודשים חולה ומתקשה לנשום בימים האחרונים. מכיוון שהשעות שבהם הוא זקוק לאינהלציה
האם אשה שהמוגלובין שלה 6 והיא מקבלת זריקות האם מותר לה לצום כאשר היא מרגישה שמסוגלת?